رتبه دانشگاه در پایگاه های رتبه بندی تایمز 2024، شانگهای 2023 و تایوان NTU 2023 اعلام شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه؛ دکتر فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: از میان 11 حوزه موضوعی که رتبه بندی تایمز اعلام کرده است دانشگاه های ایران توانسته اند در 10 حوزه موضوعی، در بین دانشگاه های برتر جهان قرار گیرند. تعداد 73 دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی حضور دارند.

جایگاه دانشگاه های ایران در رتبه بندی موضوعی تایمز 2024

فاضل زاده اظهار داشت: تا پایان برنامه هفتم توسعه تعداد دانشگاه های با رتبه زیر 500 در نظام های معتبر رتبه بندی بین المللی باید به 20 برسد، در این رتبه بندی موضوعی، تعداد 73 دانشگاه جمهوری اسلامی ایران از 185 رشته محل حضور دارند که در 44 رشته محل دانشگاه ها حائز رتبه زیر 500 بوده اند.

بر همین اساس رتبه دانشگاه در پایگاه های رتبه بندی تایمز 2024، شانگهای 2023 و تایوان NTU 2023

رتبه بندی تایمز 2024

براساس رتبه بندی تایمز دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی جزو دانشگاه های برتر آسیا قرار دارد

ارتقای جایگاه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رتبه­بندی بین­المللی تایمز و کسب رتبه 801-1000

رتبه­بندی شانگهای 2023

نظام رتبه‌بندی موضوعی شانگهای یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر می‌شود. رتبه بندی جهانی موضوعات آکادمیک (GRAS) برای اولین بار در سال 2017 منتشر شد.

نظام رتبه‌بندی شانگهای در سال 2023 میلادی برای هفتمین سال متوالی، رتبه‌بندی جهانی موضوعات دانشگاهی (GRAS) را منتشر کرده است. این رتبه بندی در سال 2023 در 55 رشته در قالب 5 حوزه کلی شامل: مهندسی، علوم طبیعی، علوم زیستی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی صورت گرفته است.

تا آوریل 2023، 1447 استاد در نظرسنجی شرکت کرده‌اند. آن‌ها از 122 دانشگاه و 21 کشور/منطقه هستند که 64 موضوع را پوشش می‌دهند. نتایج نشان می‌دهد 121 مجله برتر در 43 موضوع، 36 جایزه برتر در 29 موضوع و 31 کنفرانس برتر برای علوم و مهندسی کامپیوتر در این رتبه بندی مؤثر بوده اند.

بر این اساس اسامی بیش از 1900 دانشگاه از بین 5000 دانشگاه مورد بررسی از 104 کشور و منطقه در جهان در فهرست نهایی این رتبه‌بندی قرار گرفتند.

از جمهوری اسلامی ایران 42 دانشگاه در این رتبه‌بندی حضور دارند که در 4 موضوع در رتبه­بندی بین­المللی شانگهای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی موفق به کسب رتبه موضوعی شده است:

موضوع

رتبه

مهندسی مکانیک

علوم و فناوری ابزار آلات

علوم و مهندسی انرژی

301-400

مهندسی عمران

رتبه بندی تایوان NTU 2023

«دانشگاه ملی تایوان» برای انتشار سیاهۀ پایانی 1000 مؤسسۀ برتر جهان از سه شاخص (بهره‌وری پژوهشی، تأثیر پژوهشی، و تعالی پژوهشی) و هشت سنجه (شمار مقاله‌های 11 سال پیش، شمار مقاله‌های سال پیش، شمار استنادهای 11 سال پیش، شمار استنادهای دو سال پیش، میانگین استنادهای 11 سال پیش، شاخص «اچ» دو سال پیش، شمار مقاله‌های پراستناد 10 سال پیش، و شمار مقاله‌ها در نشریه‌های با ضریب تأثیر بالا در دو سال پیش) بهره‌برداری می‌کند.
از سنجه‌های این نظام پیدا است که بیش از آنکه به کمیت انتشارات علمی بپردازد، به کیفیت این انتشارات پرداخته است. نگاهی به وزن سنجه‌ها نشان می‌دهد که بهره‌وری علمی 25 درصد و کیفیت علمی 75 درصد روی امتیاز پایانی مؤسسه‌ها تأثیرگذار هستند. از این رو، مؤسسه‌هایی که اهمیت بیشتری به کیفیت انتشارات علمی می‌دهند شانس بیشتری برای کسب رتبة بالاتر در این نظام رتبه‌بندی بین‌الملل خواهند داشت.

در این بین دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی موفق به کسب رتبه موضوعی در 2 موضوع در رتبه­بندی بین­المللی NTU شده است:

موضوع

رتبه

مهندسی مکانیک

مهندسی برق

401-450

دکتر شاهانی رئیس دانشگاه نیز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: ارتقای رتبه دانشگاه‌ها به موارد مختلفی ارتباط دارد، در رنکینگ‌های بین‌المللی فقط بحث مقاله مطرح نیست.

وی افزود: برای در نظر گرفتن رتبه علمی علاوه بر بروندادهای پژوهشی‌، کتاب و مقاله قراردادهای ارتباط با صنعت، زیرساخت‌های رفاهی دانشگاه و دانشجویی نیز مدنظر قرار می‌گیرند.

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه‌ نصیرالدین طوسی در ادامه یادآور شد: برنامه‌ همه‌جانبه‌ای داریم که به وزیر علوم و شورای عالی انقلاب هم ارائه کرده‌ایم تا بتوانیم در همه جنبه‌ها رشد داشته باشیم. مقاله بسیار خوب و مفید است به شرط اینکه خروجی یک پژوهش مرتبط با رفع نیازهای کشور باشد؛ بنابراین مقاله به صرف چاپ مقاله، ارزش نیست.

شاهانی در پایان اضافه کرد: در یکسری علوم بنیادی، خوب است که تحقیقات بنیادی انجام شود و برای دانشگاهی مانند خواجه‌ نصیرالدین طوسی که یک دانشگاه صنعتی است، اولویت اول حل مسائل و رفع نیازهای علمی و فناوری کشور است.

1402/08/23